Od 4. rujna do 24. rujna održava se Mjesec židovske kulture u organizaciji Židovske općina Osijek. Dio je Europskog dana židovske kulture čiji je cilj istaknuti bogatstvo judaizma s namjerom promicanja dijaloga i tolerancije preko predavanja, koncerata, izložbi, kazališnih predstava, promocija knjiga, projekcija filmova, radionica za djecu i drugih aktivnosti koje se odvijaju istovremeno na cijelom kontinentu.

Povodom obilježavanja Mjeseca židovske kulture, Muzej likovnih umjetnosti organizira radionice pod nazivom „Obnova vještina i kreativnosti“. Radionice će se održati u dva termina i za dvije skupine polaznika. U utorak, 13. rujna s početkom u 10:00 sati kreativno će se izražavati odrasli posjetitelji. Proučavanjem ornamenata karakterističnim za dvije kulture polaznici će stvarati radove na tkanine koje će kasnije, po vlastitoj želji, moći iskoristiti za izradu uporabnih predmeta.  U subotu, 17. rujna s početkom u 10:30 sati započinjemo ciklus tradicionalnih radionica Mali prijatelji muzeja. Naši najmlađi polaznici će se također susresti s ornamentima karakterističnim za dvije kulture, no izražavat će se u tehnici kolaža.

Prijave su obavezne, a prijaviti se možete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela: 091 221 35 86. Kontakt osoba je Kristina Delalić Vetengl, kustosica pedagoginja.

Broj mjesta na radionicama je ograničen.

U ponedjeljak, 12. rujna s početkom u 19 sati održat će se otvorenje izložbe „Papa Franjo u Izraelu“, u organizaciji Židovske općine Osijek i Veleposlanstva Države Izrael u RH, za koju Muzej likovnih umjetnosti ustupa prostor.

 

Program Mjeseca zidovske kulture 2022