NM2023 950px 1
Pridružite nas se na 18. Noći muzeja koja se ove godine održava pod temom „Muzeji su važni“. Noć muzeja u Muzeju likovnih umjetnosti održava se uz aktualnu izložbu 28. slavonski biennale: Nove paradigme sreće - od osječke dade do suvremenog kaosa. Izložba je postavljena na nekoliko lokacija u gradu Osijeku (Muzej likovnih umjetnosti, Galerija Waldinger, Kulturni centar, Galerija Knifer i Eurodom, stoga će aktivnosti biti na svim navedenim lokacijama. Program sadržava interaktivne postaje za posjetitelje, glazbeni program, performans i otvorenje izložbe učeničkih radova kao popratni program navedene aktualne izložbe pod naslovom Slavonski biennale - Gen Z.
 
PROGRAM
 
18:00 – 01:00
28. SLAVONSKI BIENNALE - Aktualna izložba 28. slavonski biennale - Nove paradigme sreće od osječke dade do suvremenog kaosa otvorena je osim u Muzeju likovnih umjetnosti i na nekoliko lokacija u gradu; Galerija Knifer, Kulturni centar/Galerija Kat, Galerija Waldinger, Eurodom, Gajev trg
 
IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA - otvorenje izložbe SLAVONSKI BIENNALE GEN Z/ DODJELA NAGRADA/
Slavonski biennale - Gen Z likovni je i prezentacijski program koji se održava po prvi puta i to kao popratni program 28. slavonskog biennala. Ostvaren je u obliku izložbe koja prezentira likovne radove, učenicima/ autorima koji se možda po prvi puta ostvaruju u ovakvom ambijentu, no svakako prvi puta u okviru ovog programa i u prostoru Muzeja likovnih umjetnosti
 
SOLARPUNK FUTURES
U sklopu aktualne izložbe posjetiteljima se nudi mogućnost igranja društvene igre Solarpunk Future, koja je ujedno i rad umjetničkog kolektiva Solarpunk Surf Club. Aktivnost se održava u Muzeju likovnih umjetnosti.
 
18:00 – 19:30
RADIONICA RECIKLIRANE POEZIJE I IZRADE FANZINA
Radionica se tematski naslanja na aktualnu izložbu Muzeja likovnih umjetnosti 28. slavonski biennale - Nove paradigme sreće - od osječke dade do suvremenog kaosa. Cilj radionice je interaktivno upoznati polaznike s pojmom dadaizma u književnosti, odnosno poeziji koji se bez direktne veze počinje primjenjivati i kroz fanzin, kao jedan od (mnogih) odjeka tog avangardnog pokreta. Prijave za radionicu su obvezne. Aktivnost se održava u Muzeju likovnih umjetnosti.
 
20:00 – 20:30
PERFORMANS MAJA BOJANIĆ
Maja Bojanić na aktualnoj izložbi 28. slavonski biennale, izlaže rad pod nazivom Strop Sikstinske kapele, sv. II / The Sistine Chapel Ceiling, Vol. II, 2,22 prostorno specifična intervencija, muzejski audiovodič, dokumentacija / site-specific intervention (audio museum guide, documentation), a u Noći muzeja održat će performans s Ninom Goropečnik, Tijom Čiček i Tinom Tomšič. Aktivnost se održava u Muzeju likovnih umjetnosti.
 
20:00 – 22:00
RADIONICA 3D OLOVKOM
U suradnji s Centrom tehničke kulture Osijek, ZTK Grada Osijeka, Ida Đurkić održat će radionicu za posjetitelje koji će biti u mogućnosti stvoriti vlastite prostorne radove pomoću 3d olovke i filamenta.
 
 
20:30 – 00:30
KONCERT LAMZA - ZEC QUINTET
Mila Bauković - vokal
Benjamin Lamza - tenor sax
Vedran Zec - el. gitara
Marijan Gašparović - el. bass
Milan Ivanić - bubnjevi
 
 
AKTIVNOSTI U SKLOPU IZLOŽBE 28. SLAVONSKI BIENNALE (18:00 – 01:00)
• Virtualni book - slavonski autori na Slavonskom biennalu
• Svijet u muzeju - interaktivna mapa
• Ambijent u prostoru - aktivnost inspirirana radom Jake Babnika
• Sreća u križaljci - aktivnost inspirirana radom Tomislava
Pavelića
• Asocijacije - aktivnost inspirirana radom Ivone Pupačić
• Make a mountain of positive thoughts – aktivnost inspirirana
radom Wesleya Johna Fouriea